Verzenddozen

3
Verzenddozen zijn superhandig als je per post spullen wil versturen. Spullen die niet in een envelop of brievenbuspakje passen verstuur je veilig in een verzenddoos.
Lees meer
Sorteren op:

Vaak denkt men dat verzenddozen alleen bij PostNL of andere winkels zoals de Action en Hema te koop zijn. Niets is minder waar. Je kan verzenddozen online kopen voor een lagere prijs dan in de winkel!

Waar op letten bij verzenddozen

Als je weet waar je op moet letten bij het kopen van verzenddozen bespaar je een hoop geld én hoef je de deur niet uit. We bezorgen verzenddozen namelijk op elk gewenst adres.

In grote lijnen moet je op dezelfde dingen letten als bij het kopen van verhuisdozen. Afhankelijk van de spullen die je gaat versturen dien je rekening te houden met:

  • De afmeting van je pakket
  • Draagkracht
  • Stevigheid

Afmetingen van verzenddozen: Proppen heeft geen zin!

De afmeting van je pakket spreekt voor zich. Als je de grote spullen in een te kleine doos probeert te stoppen gaat de doos niet dicht. Niet erg handig als je de spullen per post gaat versturen.

Draagkracht van verzenddozen: Voorkom uitgescheurde pakketten

Draagkracht staat uitgedrukt in het aantal kilo's dat de doos kan dragen zonder dat de bodem openklapt of zelfs scheurt. Let goed op dat je het gewicht van de spullen gelijk verdeeld over de bodem. Als je het gewicht niet gelijkmatig verdeeld kan de onderkant alsnog openklappen, zelfs als je binnen de draagkracht blijft!

Stevigheid van verzenddozen: Kies voor een doos die tegen een stootje kan

Stevigheid verwarren sommige mensen wel eens met draagkracht. Stevigheid van een verzenddoos is te herkennen aan de manier waarop de doos staat. Zet de doos rechtop en duw er met je hand tegenaan. Zwabbert de verzenddoos naar links en rechts, dan heb je te maken met een matig exemplaar. Een stevige verzenddoos blijft altijd recht overeind staan, ook als je er tegenaan duwt.

Goedkope verzenddozen

Goedkope verzenddozen kunnen van prima kwaliteit zijn. Daarbij moet je wel goed op bovenstaande punten letten. Vooral bij goedkope verzenddozen dien je vooraf de draagkracht te controleren.

Stevige verzenddozen

Stevige verzenddozen zijn de veiligste manier op jouw spullen te versturen. Een veelgemaakte fout is een te slappe verzenddoos gebruiken. Vooral bij goedkope spullen gebruikt de afzender vaker een te slappe verzenddoos. Resultaat: Opengescheurde pakketten waarvan niet te bewijzen is dat de schade per ongeluk is ontstaan. Met een stevige doos kan je er zeker van zijn dat deze niet per ongeluk open raakt tijdens het verzenden.

Online verzenddozen kopen

Online verzenddozen kopen is vele malen voordeliger dan dozen in de winkel kopen. Naast de kostenbesparing heb je als voordeel dat je niet hoeft te slepen met een onhandig pakket. Heb je wel eens een dozenpakket opgepakt? Erg onhandig altijd. Pakketten met zeer kleine dozen zijn nog hanteerbaar maar de grotere verzenddozen zijn vaak onhandelbaar en onhandig verpakt.

Daarom kan je verzenddozen beter online kopen. Dan bezorgen wij ze aan de deur op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen