Beschermmaterialen voor tijdens de verhuizing

12
Er zijn maar weinig mensen die vergeten om verhuisdozen te kopen. Maar allerlei handige hulpjes bij het verhuizen worden ten onrechte vergeten. Hieronder lees je welke verhuismaterialen er zijn, waarom ze zo handig zijn en wat ze ongeveer kosten.
Lees meer
Sorteren op:
€4,99
€14,99
Stukprijs : €2,99 / Kilogram
  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Kies je eigen aflevermoment
  • Gratis retourneren
€4,99
Stukprijs : €0,49 / Stuk

Matrashoezen

Matrashoezen zorgen ervoor dat je matras schoon blijft tijdens het verhuizen. Er zijn weinig dingen zo vervelend als in een vies bed slapen. Matrassen zijn over het algemeen niet erg goedkoop en het laten reinigen van een matras is eveneens een dure grap. Matrashoezen besparen je een hoop geld en schoonmaakwerk. Matrasbeschermers zijn verkrijgbaar in 1- en 2-persoons varianten. Kosten: Vanaf ongeveer 5 Euro per stuk.

Bankhoezen en stoelhoezen

Bank- en stoelhoezen houden voorkomen dat er verhuisvlekken op je meubels komen. Een veelgemaakte denkfout is dat je verhuisvlekken niet ziet op donkere meubels. Helaas zijn zelfs de donkerste meubels niet opgewassen tegen een verhuizing zonder bankhoes.

Omdat er veel verschillende soorten banken zijn is het aan te raden om vooraf de afmetingen van de bankhoes te controleren. Zo zijn de meeste bankhoezen gewoon geschikt voor banken tot 3 meter breed. Voor de doorsnee bank is dat prima. Voor een hoekbank van 10 bij 10 is een reguliere bankhoes minder geschikt.

Naast bescherming tegen vuil voorkomen bankhoezen dat er vocht op en in de bank komt. In Nederland regent het nogal eens, ook tijdens verhuizingen. Een bankhoes voorkomt dat je bank natregent en gaat schimmelen. Bankhoezen kosten ongeveer 5 Euro per stuk.

Inpakpapier

Inpakpapier zorgt ervoor dat je verhuisdozen goed dicht blijven, en dat ingepakte spullen niet te hard tegen elkaar stoten. Servies en andere breekbare spullen bescherm je met inpakpapier. De beste manier om inpakpapier te gebruiken is het services in te wikkelen. Daarna plaats je het servies in de verhuisdoos en vul je de lege ruimte op met proppen inpakpapier.

Kranten of oude tijdschriften gebruiken als inpakpapier is niet aan te raden. Oud drukwerk geeft af waardoor je alle spullen achteraf goed moet afwassen. Tijdens een verhuizing zit niemand te wachten op het afwassen van het volledige servies. Inpakpapier kost omgerekend ongeveer 3 Euro per kilo.

Noppenfolie

Noppenfolie beschermt extra kwetsbare spullen tegen schokken en stoten. Spullen die extra fragiel zijn kan je het beste beschermen door noppenfolie en inpakpapier te combineren. Met inpakpapier wikkel je de spullen in en vul je de lege plekken op. Noppenfolie rondom de binnenkant van de verhuisdoos beschermt tegen schokken en stoten van buitenaf. Naast schok- en stootbescherming isoleert noppenfolie ook tegen vocht en kou. Noppenfolie kost ongeveer 3,75 Euro per vierkante meter.

Stretchwikkelfolie

Stretchwikkelfolie is uitstekend te gebruiken om deuren en verhuisdeken te fixeren tijdens het verhuizen. Zelfs kleinere spullen kan je tijdelijk aan elkaar vastbinden met dit krimpfolie. Na de verhuizing knip of snij je het folie los en zijn je spullen droog en veilig overgekomen. Stretchwikkelfolie kost ongeveer 15 cent per vierkante meter.

Verhuistape en dozensluiter

Met verhuistape plak je verhuisdozen dicht. Hoewel duurdere auto lock verhuisdozen vaak zonder tape worden dichtgemaakt geeft een verhuistape wat extra zekerheid. Zelfs als je de verhuisdoos ondersteboven zou vervoeren blijft deze gewoon gesloten als je verhuistape gebruikt. Verhuistape is vele malen sterker dan normaal plakband. Verhuistape kost ongeveer 10 Euro per rol.

Verhuistape kan je met de hand afrollen en losknippen maar dat gaat veel sneller met een dozensluiter. Een dozensluiter is eigenlijk niet meer dan een plakbankhouder met een handvat. Superhandig om ranzendsnel alle verhuisdozen dicht te plakken. Kosten: Ongeveer 20 Euro.

Corner clips inpakhulp

Corner clips drukken de flappen van de verhuisdoos helemaal naar beneden tijdens het inpakken. Zonder corner clips nemen de flappen relatief veel ruimte in. Met corner clips kan je veel meer verhuisdozen tegelijkertijd op hetzelfde oppervlak klaarzetten. Corner clips kosten ongeveer 5 Euro per set van 2.

Waarschuwingstape

Waarschuwingstape is gemaakt om aan te geven dat er zeer breekbare spullen in een verhuisdoos zitten. Erkende verhuizers zijn natuurlijk altijd voorzichtig met je spullen maar vrienden of familie zijn er misschien wat minder handig in. Gebruik daarom altijd waarschuwingstape, vooral als je met minder ervaren verhuizers zoals vrienden en familie werkt.

Stickervellen om verhuisdozen te coderen

Met stickers op verhuisdozen kan je precies aangeven wat voor spullen erin zitten en in welke ruimte de verhuisdoos moet komen. Na het vullen van een verhuisdoos plak je de sticker erop en schrijf je de bestemmingsruimte op de sticker. Door verhuisstickers met verschillende kleuren te gebruiken kan je de verhuisdozen makkelijk sorteren op ruimte en hoef je de ruimte niet per doos af te lezen. Kosten: 10 euro per 60 stickers.

Meubelhondje

Een meubelhondje heeft zijn naam te danken een de vier wieltjes en het koord dat eraan zit. Daarvoor lijkt het net een hond aan de lijn. Meubelhondjes maken het vervoer van zware meubels zoals banken een stuk makkelijker. Zet de bank op het meubelhondje en rollen maar. Kosten: 55 Euro.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen