Goedkope verhuisdozen goede verhuisdozen voor weinig geld

10
Goedkope verhuisdozen zijn vooral onder de budget verhuizers erg populair. Of je nou weinig geld te besteden hebt of het simpelweg niet wil uitgeven, goedkope verhuisdozen zijn een slimme manier op flink te besparen. In dit artikel laten we je zien waa
Lees meer
Sorteren op:
€44,50
Stukprijs : €1,89 / Stuk
€22,99
Stukprijs : €1,99 / Stuk
€17,99
Stukprijs : €3,59 / Stuk
Superdeal
€17,99
Stukprijs : €1,79 /
  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Kies je eigen aflevermoment
  • Gratis retourneren

Waar op letten bij goedkope verhuisdozen

Waar moet je op letten als je goedkope verhuisdozen gaat bestellen?

- Ontwerp en sluitmethode
- Materiaal
- Draagkracht
- Prijs

Ontwerp en sluitmethode van goedkope verhuisdozen

De goedkoopste verhuisdozen hebben meestal een plaksluiting of insteekvouw. Autolock verhuisdozen zie je minder in het budget segment. Met een plaksluiting sluit je de bovenkant van de doos waarna je deze dichtplakt met plakband. Het is de minst efficiënte manier van inpakken maar wel erg goedkoop.

Daarna komt de insteekvouw, iets makkelijker in gebruik maar nog steeds spotgoedkoop te bestellen. De insteekvouw is misschien wel de bekendste sluiting waarbij je de twee kleppen in elkaar schuift. Daardoor sluit de doos zichzelf af en heb je geen plakband meer nodig. Een mooie balans tussen prijs en gebruiksgemak.

Materiaal van goedkope verhuisdozen

Technisch gezien worden alle verhuisdozen van karton gemaakt, toch zit er best een verschil tussen de verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. Dat verschil ontstaat voornamelijk door de dikte van het karton en de manier waarop het ontworpen is.

De dunste goedkope verhuisdozen zijn enkellaags en van prima kwaliteit. Het is hierbij wel goed opletten dat je niet teveel (zware) spullen in de doos stopt. Als je teveel spullen in een te dunne doos stopt valt alles er aan de onderkant uit bij het optillen. De dunste verhuisdozen zijn zeer geschikt voor minder zware spullen die wel aardig wat ruimte innemen.

Het materiaal kan ook op verschillende manieren ontworpen zijn, bijvoorbeeld met een golflaag. Dat zorgt voor veel extra stevigheid, vooral in vergelijking met de allergoedkoopste enkellaags verhuisdozen.

Draagkracht

Draagkracht is het aantal kilo spullen dat je in een doos kan doen zonder dat deze uit elkaar scheurt tijdens het optillen. Voor de zekerheid kan je bij goedkope verhuisdozen iets onder de geclaimde draagkracht blijven. De draagkracht is alleen van toepassing als je de spullen gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de verhuisdoos. Vervoer nooit alles in het midden van een verhuisdoos, vooral niet bij de allergoedkoopste varianten!

Prijs van goedkope verhuisdozen

En ten slotte natuurlijk de prijs… Wat kost een goedkope verhuisdoos eigenlijk? De allergoedkoopste verhuisdozen kosten je iets meer dan €1,30 per stuk.

Veelgestelde vragen over goedkope verhuisdozen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen over goedkope verhuisdozen. Staat jou vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je verder!

Zijn budget verhuisdozen slechter dan dure verhuisdozen?

Dat is afhankelijk van de manier waarop je de verhuisdozen gaat gebruiken. Ook de manier van inpakken en eigen zorgvuldigheid speelt hier een grote rol. Als je bijvoorbeeld bowlingballen wil verhuizen kan je beter een zeer stevige verhuisdoos kiezen. Heb je lichte spullen die makkelijk te verdelen zijn over het gehele oppervlak? Dan is een goedkope verhuisdoos prima.

Hoe zit het met de draagkracht van goedkope verhuisdozen?

Ondanks dat claims van fabrikanten is het toch aan te raden om bij goedkope verhuisdozen iets onder de maximale draagkracht te blijven. De besparing valt al snel in het water als je de helft van de dozen moet weggooien. Daarom kan je beter iets voorzichter zijn in de budget prijsklasse.

Worden goedkopere verhuisdozen van ander materiaal gemaakt?

Ja en nee. Goedkope verhuisdozen worden ook gewoon van karton gemaakt maar dit is meestal een dunner soort.

Zijn goedkope verhuisdozen wel stevig genoeg?

Of goedkope verhuisdozen stevig genoeg zijn is vooral afhankelijk van de spullen die je gaat verhuizen. Het belangrijkste is dat je goedkope verhuisdozen niet overbelast. Waar een duurdere verhuisdoos aardig wat kilo's kan dragen moet je bij goedkopere dozen echt goed opletten dat je er niet teveel spullen in doet.

Kan je goedkope verhuisdozen wel stapelen?

Ja, tot op zekere hoogte. De onderste doos zal al het gewicht van de gestapelde dozen dragen. Hoe hoog je goedkope verhuisdozen kan stapelen is ook afhankelijk van hoe vol je de dozen stopt. Met meer gewicht kan je minder hoog stapelen. Tien verhuisdozen vol met veren zijn immers een stuk lichter dan 10 verhuisdozen met bowlingballen…

Hulp nodig bij het kopen van goedkope verhuisdozen?

Kom je er niet uit? Wil je weten hoeveel dozen je precies nodig hebt voor je verhuizing? Of heb je een andere vraag die hierboven niet bij staat? Neem even contact met ons op, dan helpen we je verder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen