Navigatie

Verzekeringen tijdens je verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen is het erg belangrijk om je verzekeringen goed te bekijken. Het is belangrijk om je af te vragen of bijvoorbeeld je inboedel is verzekerd tijdens de verhuizing. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf uit te zoeken of om dit te laten doen door een verzekeringsmaatschappij. Zij weten vaak precies wat de polisvoorwaarden zijn van je huidige verzekering. Vaak geldt een inboedelverzekering alleen als de inboedel op de plek staat van het aangegeven adres. Via verhuisbedrijven kan je echter een aanvullende verzekering afsluiten.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering geldt alleen wanneer de verzekerde inboedel zich bevindt op het aangegeven adres. Tijdens een verhuizing bevindt je inboedel zich niet langer op dit adres, waardoor je maar een beperkte dekking hebt of de verzekering niet langer schade aan je inboedel vergoed. Om er zeker van te zijn dat je inboedel goed is verzekerd kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij, zij weten namelijk alles af van de polisvoorwaarden. Indien er sprake is van een beperkte dekking kan het handig zijn om een verhuisverzekering af te sluiten of een verzekering via een verhuisbedrijf.

Verhuisverzekering

Een verhuisverzekering is een verzekering die schade vergoed die is ontstaan tijdens de verhuizing. De voorwaarden van deze verzekeringen kunnen verschillen, waardoor het belangrijk is om deze goed te bekijken voordat je besluit een verhuisverzekering af te sluiten. Wanneer je kiest voor een allrisk verhuisverzekering ben je verzekert diefstal van je inboedel, beschadigingen en het vermist raken van je inboedel. Deze verzekering biedt de beste dekking en is daarom zeker aan te raden. Schade die is veroorzaakt door het verhuisbedrijf valt altijd onder de verzekering van het bedrijf en valt nooit onder de verantwoordelijkheid van je inboedelverzekering.  Veel verhuisbedrijven zijn erkende verhuizers en verzekeren altijd je inboedel, in dit geval hoef je zelf geen aparte verzekering af te sluiten. Het is aan te raden om voor een verhuisbedrijf te kiezen dat je inboedel verzekert.

© 2015 - 2018 Verhuisdozensale.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel