Navigatie

Kunst en kleur in je huis!

Thuiskomen in een warm en gezellig huis is het fijnste wat er is. Een mooie vloer, muren met een prettig behang of een rustige kleur kunnen veel doen voor de rust in een interieur. Licht en donker, contrasten, dieptewerking, allemaal heel belangrijk voor een goede inrichting. Maar vergeet vooral de kunst in huis niet! Schilderijen aan de wanden geven zoveel; rust, warmte, kleur en beleving. Je maakt je huis zoveel rijker met schilderijen aan de muren. Bij aanschaf van schilderijen zou je kunnen letten op wat voor kunstperiode in je interieur past; impressionisme, renaissance, barok, Chinese of Japanse kunst, Indiase of Aziatische kunstkleur, classicisme, romantiek, realisme, surrealisme, modern, figuratief, abstract, maar ook grootte en kleur zijn belangrijk. De schilderijen moeten wel passen in jouw inrichting en in jouw gevoelswereld. Als je een klassiek interieur hebt, hoef je niet per se ook een klassiek schilderij op te hangen, juist een modern schilderij kan bijzonder goed als prachtig contrast fungeren.

Schilderijen aan de muur: de finishing touch

Het is natuurlijk best moeilijk om het juiste schilderij te kiezen. Bedenk eerst welke stijl bij jouw het beste past. Dan kan je wellicht aan bepaalde kleuren denken die je in je hoofd hebt voor de inrichting van je huis. Een goed gekozen schilderij is de finishing touch in je huis!

Rust in je huis

Wij hebben het zo ontzettend druk allemaal vandaag de dag. De hele dag door, werken, kinderen naar en van school, naar de sportclub, naar de fitness, we vliegen naar daar, we vliegen naar hier, in vergadering, uit eten, bedrijfsbezoek en dan ook nog die social media! Altijd bezig. Wat is het dan heerlijk om lekker thuis te komen en je onmiddellijk rustig te voelen. Meteen die stress van je af voelen glijden. Daarom is het zo belangrijk de juiste schilderijen uit te kiezen voor je fijne inrichting in je woonkamer, hal en slaapkamer. Zet niet alles te vol maar zorg voor ruimte in je woning, ruimte tussen je meubels. Zorg ook voor de juiste verlichting. Denk om een goed verdeelde basisverlichting en pas dan de extra verlichting aan, zodat je de schilderijen op de juiste wijze kunt uitlichten.

Kleur in de woning

Een kleurenplan voor je interieur is essentieel. Zorg dat de gekozen kleuren met elkaar in balans zijn. Van zichzelf rustgevende basiskleuren zijn groentinten en aardetinten. Blauwtinten kunnen ook, maar zijn wat kouder. Pas op met schreeuwerige kleuren zoals rood, oranje en geel en andere felle kleuren. Je kunt deze natuurlijk wel toepassen, maar doe dit met mate, gebruik ze in accessoires. Bijvoorbeeld in de schilderijen. Op deze manier blijft je basis rustig en kun je met de schilderijen bijna alle kanten op.

Kies voor een mooi ingericht huis!

Een mooi ingericht huis geeft een gevoel van rijkdom, maar ook van warmte en gezelligheid en van veiligheid. Geborgenheid. Dit is jouw thuis! Kies voor kunst aan de muren, rustgevende of kleur gevende schilderijen aan de wanden. Neem de tijd voordat je gaat verhuizen om één of een aantal schilderijen uit te kiezen die jouw inrichting die laatste finishing touch geven. Kies de juiste stroming, kies de juiste kleurstelling, de perfecte afbeelding. Dat kan abstract zijn, maar ook figuratief een landschap, een zeegezicht of een naaktstudie. Er is altijd wel een precies passende en een volledig naar jouw smaak gemaakt schilderij te vinden. Het is heerlijk om na een verhuizing in een nieuw en meteen ook perfect ingericht mooi huis echt thuis te komen. Rond te kijken en te zien dat het helemaal naar jouw wens is. Helemaal af!
Heb je inspiratie nodig en wil je niet meteen allerlei galeries afstruinen? Kijk dan ook eens online. Zie bijvoorbeeld www.bijzondereschilderijen.nl. Zij hebben een vrij uitgebreid aanbod met allerlei verschillende stijlen.

© 2015 - 2018 Verhuisdozensale.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel