Navigatie

Soorten verhuisdozen

Tijdens het verhuizen is het belangrijk om al je spullen goed in te pakken in verhuisdozen. Verhuisdozen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en in allerlei uitvoeringen. Omdat het lastig kan zijn een goed overzicht te krijgen van de beschikbare verhuisdozen is het handig je hierin te verdiepen voordat je over gaat tot een aankoop.

Standaard verhuisdozen

De standaard verhuisdozen zijn de meest gebruikte dozen. Deze dozen zijn van karton en sluiten door de bovenkant van de doos dicht te vouwen. Vaak wordt de bovenkant van deze verhuisdozen dichtgeplakt met tape om te garanderen dat de doos goed gesloten blijft. De standaarddozen zijn goed stapelbaar en hebben vaak een grote draagkracht. Deze dozen zijn over het algemeen voordelig verkrijgbaar. Standaard verhuisdozen zijn daarnaast erg duurzaam, waardoor je ze gemakkelijk kunt hergebruiken.

Zelfsluitende autolock verhuisdozen

De zelfsluitende autolock verhuisdozen zijn vergelijkbaar met de standaardverhuisdozen. Beiden zijn van karton en hebben dezelfde eigenschappen. Het voornaamste verschil is echter dat de zelfsluitende dozen niet dichtgeplakt hoeven te worden. Door de autolock sluiting is de doos gemakkelijk dicht te vouwen. Dit bespaart zowel tijd als materiaal, vandaar dat deze zelfsluitende dozen veel gebruikt worden door professionele verhuisbedrijven.

Boekendozen

Boekendozen lijken op standaardverhuisdozen. Ze zijn echter van een kleiner formaat en zijn voorzien van een verstevigde of dubbele bodem, zodat ze perfect geschikt zijn voor zware boeken.

De boekendozen zijn daarnaast prima geschikt voor bijvoorbeeld tijdschriften of fotoalbums. Door het kleine formaat van de boekendoos blijft deze makkelijk te tillen en wordt hij niet te zwaar. Boekendozen zijn verkrijgbaar als reguliere verhuisdozen of als zelfsluitende autolock dozen.

Serviesdozen

Serviesdozen zijn kleine, compacte en zeer stevige verhuisdozen. Serviesdozen zijn vaak extra verstevigd en hebben zeer sterke handvaten, waardoor ze uitermate goed geschikt zijn voor het inpakken van servies. Net als de boekendozen hebben serviesdozen een verstevigde bodem, zodat je servies goed beschermd is. Sommige serviesdozen hebben een speciale indeling voor glazen. Op deze manier ben je ervan verzekert dat je servies onbeschadigd blijft.

Kledingdozen

Kledingdozen zijn grote, langwerpige kartonnen dozen voorzien van een kledingstang. Op deze manier is het mogelijk om je kleding gemakkelijk mee te verhuizen. Onderin de dozen is vaak ruimte over voor bijvoorbeeld kussens of dekbedden. Kledingdozen zijn uitermate geschikt om kostbare kleding te vervoeren, zonder dat deze kreukt of beschadigd raakt. De kledingdozen kunnen na de verhuizing nog gebruikt worden door er bijvoorbeeld in de zomer winterjassen in op te bergen. De kledingdozen bieden gemiddeld ruimte voor 40 kledingstukken en zijn dus onmisbaar tijdens de verhuizing.

Emigratiedozen

Emigratiedozen zijn extra grote verhuisdozen. Door het grote volume zijn ze zeer geschikt voor het inpakken van lichte spullen. De dozen hebben een formaat dat perfect past bij de afmetingen van een container, zodat je gemakkelijk de verhuisdozen op kunt slaan.  Emigratiedozen zijn ongeveer drie keer zo groot als de standaard verhuisdozen. Omdat de dozen erg groot zijn is het minder handig om de dozen te gebruiken voor zware spullen. Voor lichte spullen is de doos echter ideaal. Emigratiedozen zijn echter niet vaak verkrijgbaar met een autolock sluiting. Het is dus belangrijk om deze dozen goed dicht te plakken met tape om er zeker van te zijn dat ze goed gesloten blijven. 

© 2015 - 2018 Verhuisdozensale.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel