Navigatie

Het inpakken

Alles wat in een verhuisdoos past, moet ook in een verhuisdoos gedaan worden; dit bevordert de snelheid van laden en lossen tijdens de verhuizing en voorkomt de kans op schade. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk verhuisdozen zijn die niet gesloten zijn. Klein huisraad dat niet past in een verhuisdoos kun je het beste beschermen met een verhuisdeken tijdens het transport.

Servies en glaswerk

Begin onder in de verhuisdoos met het maken van een bedje van proppen papier. Zet borden, platte schalen, schotels en glasplaatjes op hun kant in de verhuisdoos. Vul de gaten op met proppen papier en maak daarmee ook de onderste laag gelijk. Bovenop kunt u de lichtere voorwerpen leggen. Glazen en kopjes zijn het stevigst wanneer ze op de kop in de verhuisdoos liggen. Glas, aardewerk en porselein dienen stuk voor stuk te worden verpakt in inpakpapier. Zaken waarop krassen kunnen ontstaan (zilver, koper, messing) kun je het beste in inpakpapier wikkelen. 

Boeken en papier

Voor boeken en papier kun je het beste onze boekendozen gebruiken. Pak de boeken zoveel mogelijk plat in, met de ruggen tegen elkaar aan.

Keukengerei en levensmiddelen

Plaats onder in de verhuisdoos de pakken, potten en flessen met levensmiddelen en zet deze vast met proppen papier. Hierop kan het overige keukengerei worden gepakt. Vermeld op de verhuisdoos wat erin zit, en zet erop: "recht houden".

Plaats zwaardere keukenapparatuur ook op de bodem van de verhuisdoos.

Doe schoonmaakspullen altijd in een aparte verhuisdoos. Verdunningsmiddelen en wasbenzine mag je niet tijdelijk ergens opslaan. Zorg ervoor dat flessen en potten goed afgesloten zijn. Vermeld op de verhuisdoos wat erin zit, en zet erop: "recht houden".

Schilderijen en spiegels

Pak schilderijen en spiegels zoveel mogelijk bij elkaar in. Deze kun je het beste verpakken in noppenfolie voor een optimale bescherming.

Planten

De kleinere planten kun je het beste in een verhuisdoos stoppen en laat deze verhuisdoos open. Grote planten kun je het beste los in de auto vervoeren. Pak deze als laatste, zodat de planten er weer als eerste uit kunnen.

Garderobe

Alle hangende kleding kun je het makkelijkste verhuizen in een garderobedoos. In deze verhuisdoos kun je namelijk de kleding hangend verhuizen. Stropdassen, riemen, sjaals, en lege kledinghangers kun je het beste in een verhuisdoos inpakken.

Linnengoed, Speelgoed en overig klein huisraad

Deze zaken kun je, eventueel met wat inpakpapier, zo in de verhuisdoos doen. Doe wel zoveel mogelijk soort bij soort en doe de inhoud van 1 kast bij elkaar: dat is later makkelijker uitpakken. Voor grote speelgoed kun je overwegen om XL verhuisdozen te gebruiken.

Tuingereedschappen, hout enz.

Maak het tuingereedschap eerst schoon voordat je deze in de auto legt. Zo hou je de verhuisauto / verhuisbus schoon. Bundel de tuingereedschappen en hout met verhuistape of touw. Dit is makkelijker dragen en vervoeren.

Wasmachine, wasdroger en fornuis

Haal eerst de stroom van de apparaten af alvorens je deze gaat afkoppelen. Let goed op dat je de kraan van dichtdraait van het water bij de wasmachine. Aan de voorkant van de wasmachine onderaan zit meestal een klepje voor de filter. Hier zit altijd nog water in. Laat dit eruit lopen en maak dan gelijk de filter schoon nu je deze er toch uit hebt.

Met verhuistape kun je het beste de slangen en stroomkabel aan de achterkant van de wasmachine vastplakken. Zo heb er geen last van tijdens het sjouwen. Wanneer je de transportbeveiliging nog hebt dan zou je kunnen overwegen deze te plaatsen. Zie hiervoor de handleiding van je wasmachine.

Wanneer je een condenswasdroger hebt, zorg er dan voor dat het water uit het reservoir is.

Het fornuis van te voren goed schoonmaken. Nu heb je namelijk de kans deze goed schoon te krijgen. Haal alle losse onderdelen af van het fornuis en verpak deze in een aparte verhuisdoos.

Dekens, dekbedden, slaapzakken

Deze zaken kun je altijd goed gebruiken om zaken op te vullen. De XL verhuisdoos is hier uitermate voor geschikt. Deze is net wat groter en past makkelijk een 2-persoons deken in.

Lampen en lampenkappen

Haal altijd de lampenkap van de lamp af. Deze zijn zeer kwetsbaar. Lampenkappen en voeten altijd apart verpakken. 

TV en audio-apparatuur

Voordat je begint met kabels los te trekken, maak eerst een foto van hoe alles is aangesloten. Altijd makkelijk als geheugensteuntje. Indien je de originele verpakking hebt bewaard is het verstandig de apparatuur hierin te verpakken.

© 2015 - 2018 Verhuisdozensale.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel