Verhuizen, rekening houden met zoveel!

Verhuizen, rekening houden met zoveel!

Wanneer je verhuist zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blogbericht gaan we o.a. dieper in op de mogelijkheden van het regelen van de post.

Verhuizen, rekening houden met zoveel!

Verhuisservice

Wanneer je verhuist zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder het regelen van je post. Als je verhuist is het handig om je tijdig in te schrijven op je nieuwe adres. Het is belangrijk om dit nieuwe adres overal door te geven om ervoor te zorgen dat je post direct naar je nieuwe adres wordt gestuurd. Omdat het kan gebeuren dat je het nieuwe adres niet overal doorgeeft kan het handig zijn om gebruik te maken van een verhuisservice. Een verhuisservice zorgt ervoor dat je adreswijziging bij zoveel mogelijk bedrijven wordt doorgevoerd en dat je al je post ontvangt op je nieuwe adres. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het doorgeven van je adreswijziging.

Verhuizing doorgeven

Het is mogelijk om een bedrijfin te huren dat alle relevante bedrijven op de hoogte stelt van je verhuizing en je nieuwe adres. Je nieuwe adres wordt dan doorgegeven aan vrijwel alle bedrijven waar je staat ingeschreven. Omdat het regelen van een verhuizing veel stress op kan leveren is dit een handige optie om tijd en werk te besparen. Je hoeft zelf namelijk niet meer overal in te loggen om je adreswijziging door te geven. Het is belangrijk om op tijd je adreswijziging door te geven omdat veel bedrijven een verwerkingstijd hebben.

Post doorsturen

Wanneer je bent verhuisd kan het gebeuren dat je nieuwe adres niet overal is doorgevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat post bezorgd blijft worden op je oude adres. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van een verhuisservice die automatisch je post doorstuurt naar je nieuwe adres. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld je post gedurende een half jaar door te sturen. Op deze manier mis je nooit belangrijke post. Het is belangrijk om een verhuisservice op tijd in te schakelen zodat je direct na de verhuizing post kan ontvangen op je nieuwe adres.

Verhuizing melden

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om je nieuwe adres zo snel mogelijk door te geven. Je geeft je nieuwe adres als eerste door aan de gemeente waar je naar toe verhuist. Ook als je verhuist binnen een gemeente is het belangrijk om je adres snel door te geven. Het is in vrijwel elke gemeente mogelijk om je adreswijziging online via internet door te geven. Je hoeft in dat geval niet langs het gemeentehuis om je nieuwe adres door te geven. Dit is heel efficiënt en scheelt erg veel tijd, wat tijdens een verhuizing erg fijn is.

Wanneer verhuizing doorgeven

Als je verhuist kan je het nieuwe adres vier weken voor de verhuizing doorgeven aan de gemeente. Het is belangrijk om dit op tijd te doen zodat je inschrijving tijdig verwerkt kan worden. Daarnaast geeft dit meer rust dan wanneer je dit op het laatste moment zou doen, uiterlijk vier dagen na de verhuizing. De dag waarop je je adreswijziging doorgeeft geldt als dag van verhuizing, tenzij je aangeeft dat de verhuizing op een andere dag plaatsvindt. Na goedkeuring van je nieuwe adres ontvang je bericht van de gemeente ter bevestiging. Je kan de verhuizing online doorgeven via internet of door naar het gemeentehuis te gaan.

Online verhuizing doorgeven

Je kan je nieuwe adres op twee manieren doorgeven aan de gemeente: online via internet en bij het gemeentehuis zelf. Wanneer je besluit om je adreswijziging via internet door te geven is het belangrijk dat je hiervoor een DigiD hebt, een digitale identiteit, waarmee je gemakkelijk via internet je gegevens door kan geven. Het doorgeven van je nieuwe adres via internet is erg gemakkelijk en bespaart erg veel tijd omdat het zeer efficiënt is. Je hoeft namelijk geen afspraak te maken bij het gemeentehuis en kunt thuis op ieder moment je adreswijziging doorgeven. Het is belangrijk om in beide gevallen je identiteitsbewijs bij de hand te hebben en een bewijs van bewoning, zoals een huurcontract of een koopakte. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen