Verhuisdozen inpakken als een professional

  • Geplaatst op
  • Door Verhuisdozensale
  • 0
Verhuisdozen inpakken als een professional

Wil je ook inpakken als een professional? Lees dan deze blogpost over het professioneel inpakken van verhuisdozen. Deze staat vol met handige en praktische inpaktips.

Maak een kampeerdoos voor de eerste dag

Naast alle netjes gesorteerde spullen is het superhandig om één of meerdere verhuisdozen te maken met spullen voor de eerste dag. De eerste dag in je nieuwe woning is al stressvol genoeg. Daarom is het prettig om alle spullen die je nodig hebt om te "kamperen" bij elkaar te hebben. Deze dozen kan je het beste als laatste inladen in de verhuiswagen en als eerste uitpakken. Zie het als een soort basiskamp waaruit je de verhuizing in relatief comfort kan doorstaan.

Voorsorteren: Verhuisdozen inpakken per kamer en labels gebruiken

Zet per kamer een paar verhuisdozen neer voordat je begint met inpakken, Door vooraf verhuisdozen klaar te zetten in alle kamers sorteer je de spullen automatisch op de juiste kamer. Dit voorkomt dat spullen uit de schuur bij je tandenborstel terecht komen en andersom. Schrijf op de verhuisdoos de kamer waarvan je spullen ingepakt hebt. Dan weet je bij het uitpakken precies waar je moet zijn. Met een set verhuisstickers is het extra makkelijk om de juiste doos in de juiste ruimte te krijgen.

Breekbare spullen inpakken

Breekbare spullen inpakken is één van de meest stressvolle onderdelen van een verhuizing. Onder het servies bevinden zich vaak dure spullen die misschien wel uit een erfenis komen. Bescherm het servies en andere breekbare spullen met inpakpapier om te verhuizen. Vergeet niet zowel de binnen- als buitenkant te verpakken. Om de buitenkant kan nog extra bescherming aangebracht worden door alle theedoeken tussen het verpakte servies te stoppen. Er zijn zelfs mensen die sokken om hun glazen doen om deze extra te beschermen. Geen gek idee!

Logisch inpakken: Zware spullen onderin en opvullen met kleine spullen

Door de zwaarste spullen onderin te plaatsen is de verhuisdoos stabieler en makkelijker te tillen. Let goed op dat het gewicht over het hele oppervlak verdeeld is. Als het gewicht teveel in het midden staat kan de verhuisdoos uitzakken en scheuren. Zelfs als de aangegeven draagkracht niet overschreden is kan de doos kapotgaan door teveel gewicht in het midden te plaatsen. Een extra slimme manier om ruimte te besparen is kleine spulletjes tussen de grotere spullen in te pakken. Dus eerst de grote spullen erin en daarna lege plekken opvullen met kleinere dingen.

Maak het niet te lastig, beperk het gewicht per doos

Tijdens het inpakken kan het verleidelijk zijn om elke verhuisdoos tjokvol te stouwen. Dat lijkt een goed idee totdat de doos opgetild moet worden. Ten eerste kan de doos scheuren als er teveel of verkeerd verdeeld gewicht is, ten tweede is het erg slecht voor je lichaam om te zwaar te tillen. Test halverwege het inpakken van elke doos even of deze makkelijk te tillen is, zo worden verrassingen achteraf voorkomen.

Minst gebruikte spullen als eerst

Spullen die je maar eens per jaar nodig hebt kan je het beste als eerste inpakken. Per persoon verschilt het nogal wat er dagelijks in gebruik is maar over het algemeen kunnen veel boeken alvast ingepakt worden. Ook zolderspullen en een groot deel van het servies kan vaak wel even gemist worden. Daarmee kan je al een paar weken voor de verhuizing beginnen. Dat scheelt je veel stress in de drukke verhuisperiode. Pas wel op dat er geen belangrijke spullen onderin de eerste doos verdwijnen.

Doe spullen weg die je niet meer gebruikt

Het lijkt zo logisch, toch hebben veel mensen moeite met spullen weggeven of zelfs weggooien. Spullen die je niet meer gebruikt kan je het beste verkopen, naar een tweedehands winkel brengen of weggeven. Vaak is het makkelijker op spullen gewoon in de afvalbak te gooien maar je kan iemand veel plezier doen met jouw oude spullen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen