Verhuisdozen huren of kopen?

Verhuisdozen huren of kopen?

Verhuisdozen huren of kopen? Wat is de beste keus? We vergelijken beide opties. We vergelijken niet alleen het het financiële plaatje maar nemen in onze vergelijking ook praktische zaken zoals retourneren, dozen houden na huren en dat soort zaken mee. Zo kom je er snel genoeg achter wat voor jou de beste optie is.

Hoe werkt verhuisdozen huren?

Verhuisdozen huren doe net zoals verhuisdozen kopen online of in de winkel. Na het bestellen kan je gehuurde verhuisdozen ophalen of laten thuisbezorgen. Het ophalen of laten bezorgen is het probleem niet, het onpraktische zit 'm in de tijdsdruk van het retourneren. Na de verhuizing moeten de spullen zo snel mogelijk uitgepakt worden om onnodige doorlopende kosten te voorkomen. Die ene doos even laten staan om op adem te komen is er dus niet bij als je verhuisdozen huurt.

Wat als je de verhuisdozen te laat terugbrengt?

Meestal kan je gehuurde verhuisdozen verlengen waarvoor je per dag een bepaald bedrag betaalt. Soms moet je zelfs een boete betalen bij het laat inleveren van de dozen.

Daar zit 'm het venijn in. Verhuizingen lopen niet altijd zoals gepland. Daarom kan je beter incalculeren dat je de gehuurde verhuisdozen minstens een aantal dagen extra nodig zal hebben.

Wat is goedkoper? Verhuisdozen huren of kopen?

Als we er vanuit gaan dat je voor de verhuizing van een eengezinswoning gemiddeld ongeveer 50 dozen nodig hebt ben je per week dat je de dozen te laat inlevert al 35 euro extra kwijt. Ter indicatie: Voor datzelfde bedrag koop je al meer dan 25 goedkope verhuisdozen.

Als je toch besluit een aantal dozen niet uit te pakken maar op zolder op te slaan moet je deze eerst helemaal uitpakken en de spullen overzetten naar gekochte dozen. Erg vermoeiend. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de dozen een paar jaar te huren maar dat is echt zonde van je geld.

Daarbij hoef je verhuisdozen die je gekocht hebt nooit te retourneren. Tussen verhuizingen door vouw en berg je ongebruikte verhuisdozen makkelijk op terwijl je de overige dozen gebruikt om spullen in op te slaan. Bijvoorbeeld op zolder of een opslagplaats.

Hoewel het per aanbieder verschilt wat de voorwaarden en tarieven voor verlenging zijn is kopen vaak voordeliger. Niet alleen sluit je het risico op onverwachte extra kosten uit, vergeet ook niet dat gekochte verhuisdozen meerdere verhuizingen mee gaan. Als je sterkte verhuisdozen koopt én je een beetje voorzichtig bent gaan verhuisdozen je hele leven mee.

Huren voor- en nadelen

Geen lege dozen om te bewaren

Extra kosten bij verlenging of zelfs een boete bij laat inleveren

Elke verhuizing extra doorlopende kosten

Dozen niet als opslag te gebruiken buiten verhuizingen om

Vaak duurder

Kopen voor- en nadelen

+ Eenmalige investering, geen doorlopende kosten

Meerdere verhuizingen te gebruiken

Dozen als opslag te gebruiken buiten verhuizingen om

Vaak goedkoper

Conclusie

In een aantal gevallen waarbij je de dozen zeer kort nodig hebt, snel verhuist, alles meteen uitpakt en de dozen direct retourneert kan het goedkoper zijn om verhuisdozen te huren in plaats van te kopen.

Hou er wel rekening mee dat je naar alle waarschijnlijkheid meerdere keren in je leven zal verhuizen. In dat geval heb je elke keer de kosten voor het huren van verhuisdozen. Mijn boerenverstand zegt me dat het een stuk goedkoper is om te investeren in een set sterke verhuisdozen dan hoge kwaliteit en daarmee je leven lang te doen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »