Spullen verkopen tijdens een verhuizing

  • Geplaatst op
  • Door Verhuisdozensale
  • 0
Spullen verkopen tijdens een verhuizing

Verhuizen kost veel geld. Je kunt echter een groot deel terugverdienen door spullen te verkopen tijdens een verhuizing. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je een groot deel niet meer hoeft te verhuizen naar de nieuwe woning, maar kun je sommige kosten ook opvangen met het geld van jouw oude bezittingen. Voordat je dit gaat doen, moet je echter weten hoe je dit aan gaat pakken.

Goedkoop verhuizen lijkt niet altijd mogelijk. Je hebt kosten van de huidige woning, het opknappen van je nieuwe huis en de nieuwe spullen waarmee je het huis naar jouw smaak wilt inrichten. Dit brengt ook met zich mee dat je heel veel spullen dubbel in huis gaat krijgen. Een mooi moment om flink wat spullen te verkopen! Hiermee heb je niet alleen een flinke kostenbesparing, maar kun je alles ook overzichtelijk houden tijdens jouw verhuizing. Het brengt immers al genoeg stress met zich mee en dan heb je liever niet dat hier ook nog veel spullen bij in de weg staan.

Een inventarisatie vooraf

Bekijk hierbij goed welke spullen je weg wilt doen. Spullen verkopen begint namelijk met een inventarisatiefase, waarbij je de spullen scheidt op ‘weggooien’ en ‘verkopen’. Dit kun je doen door de spullen in verschillende dozen te doen, maar ook door er meerdere stapels van te maken. De bezittingen die je weg wilt gooien kunnen op deze manier direct in een zak gegooid worden. Daarna gaat het echte werk pas beginnen. Want hoe zorg je ervoor dat jouw advertentie er goed uitziet en mensen jouw spullen ook echt komen kopen?

Maak de juiste foto’s voor de advertentie

Dit begint bij het maken van een goede foto. Zorg dat deze overdag genomen wordt. Zo kun je ervoor zorgen dat er voldoende licht is. Door middel van het licht dat door het raam valt, heb je altijd de juiste kleur te pakken en is de foto een realistische weergave van het product. Ook moet je erop letten dat alles er goed opstaat. Als er gebruikerssporen zijn, zet je deze ook op de foto zodat kopers weten waar ze aan toe zijn.

De juiste informatie

Alleen een foto werkt echter niet als je spullen verkopen gaat. Je moet ook een goede advertentie geschreven hebben. Als voorbeeld nemen we Marktplaats, waar gedurende de dag veel spullen aangeboden worden. Daarom moet je de juiste woorden gebruiken, wat al vanaf de titel doorgevoerd wordt. Daarna ga je verder met de rest van de tekst. Hier omschrijf je het product zo goed mogelijk en zet je alle benodigde informatie erbij. Denk hierbij aan maten, kleuren en eventuele merken. De potentiële koper krijgt zo een goed beeld van jouw spullen en je zult merken dat je sneller spullen verkoopt.

Voorkom extra stress

Tijdens het verhuizen spullen verkopen kan stressvol zijn. Zeker gezien de grote hoeveelheid werkzaamheden is het vaak lastig om op iedereen te reageren zodra een vraag over de advertentie binnenkomt. Ga er daarom dagelijks op één of twee vaste tijdstippen voor zitten, zodat je het overzicht bewaart. Is er weinig tijd om jouw spullen te verkopen, maar wil je wel goedkoop verhuizen? Verkoop jouw spullen dan in een keer voor een vaste prijs. Dit brengt met zich mee dat je er snel vanaf kunt zijn, maar ook dat je er niet altijd de prijs voor zult krijgen die jij in gedachten had. Uiteindelijk is het doel een leeg huis en een gerust gevoel. Dat is ook wat waard.

Conclusie: Spullen verkopen geeft rust en geld!

Goedkoop verhuizen kan dus wel degelijk. Je bespaart wellicht geen kosten op de verbouwing van jouw nieuwe woning, maar kunt het geld dat je verdient door jouw spullen te verkopen weer gebruiken om in het huis te investeren of apart te zetten voor een volgende klus. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden en kun je genieten van jouw nieuw aangeschafte bezittingen zonder dat hier veel oude rommel tussen blijft staan. Meer weten? Lees alle tips voor een goedkope verhuizing!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen