Met het gezin verhuizen om dichterbij je werk te wonen

  • Geplaatst op
  • Door Verhuisdozensale
  • 0
Met het gezin verhuizen om dichterbij je werk te wonen

Stel je voor: je krijgt een goede baan aangeboden, maar dit is ver van jouw woonplaats af. Je kunt er dan voor kiezen om iedere dag heen en weer te rijden waardoor je bijna meer onderweg bent dan op je werk. In dat soort gevallen is het een de overweging waard om te verhuizen voor je werk.

Verhuizen om dichterbij je werk te wonen brengt allerlei voor- maar ook nadelen met zich mee. Zorg er daarom voor dat je alles voor jezelf op een rijtje zet voordat je de verhuisdozen gaat inpakken.

Voordat je naar de baan gaat kijken

Een nieuwe functie aan de andere kant van Nederland of zelfs in het buitenland brengt veel geregel met zich mee. Je moet een huis vinden, alle faciliteiten voor je gezin op orde krijgen en de verhuisdozen in gaan pakken. Het is daarom van belang dat je voor jezelf alle informatie op een rijtje zet. Zo moet je nagaan wat de voor- en nadelen van de nieuwe functie zijn. Begin daarom bij het onderzoeken van het bedrijf en zorg dat je vragen die invloed hebben op je beslissing gesteld zijn tijdens het sollicitatiegesprek.

De doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf zijn ook van belang. Als je solliciteert op een functie doe je dit vaak om niet alleen de functie op dat moment uit te kunnen voeren, maar ook om jezelf te ontwikkelen en door te groeien naar een betere functie. Als je naar het buitenland verhuist, is het belangrijk dat deze mogelijkheden er ook echt zijn. Zorg er ook voor dat je navraag doet over de hulp die je krijgt bij het acclimatiseren in het gebied. Jouw werkgever kan jou waarschijnlijk veel vertellen over het gebied. Daarnaast zijn er meestal andere mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten. Zij kunnen jou ook helpen.

De vragen tijdens het sollicitatieproces

Zodra je een eerste aanbod hebt gekregen, dan moet je je goed afvragen of deze een verbetering is ten opzichte van jouw huidige baan. Het kan in eerste instantie namelijk mooi klinken, terwijl het in de praktijk tegenvalt. Je moet daarom eerst een paar dagen afstand nemen van de aanbieding, zodat je alles kunt overdenken. Vraag de potentiële werkgever ook om deze bedenktijd te geven en eventueel verder te vragen wanneer dit nodig is. Je wilt immers dat alle details van het contract duidelijk zijn voordat je de baan aanneemt of afwijst.

Vergeet ook niet naar een soort verhuispakket te vragen aan de toekomstige werkgever, zoals bijvoorbeeld verhuisdozen en andere kosten. Er zijn namelijk werkgevers die jouw volledige verhuiskosten dekken. Ben je niet tevreden met het voorstel, dan kun je altijd proberen om een ander voorstel te doen. Denk hierbij ook aan de flexibiliteit. Je moet immers een huis hebben voordat je aan jouw baan begint en er moet aan de rest van het gezin gedacht worden.

Enthousiast geworden voor de verhuizing?

Pas wanneer alles duidelijk is en de aanbieding bevalt, kun je enthousiast worden over jouw baan en de verhuizing. Je kunt dan direct aan de slag met het inpakken van de verhuisdozen en kunt jezelf installeren in het nieuwe huis. Ook kun je tegen die tijd de omgeving alvast verkennen, zodat je beter weet waar je terecht bent gekomen en weet waar de belangrijke zaken te vinden zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »