Kunst verhuizen

Kunst verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, gaat meestal heel je inboedel mee. Dit houdt in dat dus ook eventuele kunstwerken, zoals schilderijen en beelden meeverhuisd moeten worden. Het is echter belangrijk om dit erg voorzichtig en zorgvuldig te doen, want kunst is vaak onvervangbaar. Schilderijen zijn vaak kwetsbaar en over het algemeen geldt dat kunst uniek is. Het zou een ramp zijn als kunstobjecten beschadigen of zelfs helemaal stuk gaan tijden het verhuizen. Het is verstandig om een ervaren en gespecialiseerd bedrijf in te huren, zeker als je veel kunst in huis hebt.

Kunst voor aan de muur

Kunst voor aan de muur is meestal het kwetsbaarste. Onder kunst voor aan de muur tellen we niet alleen schilderijen, maar bijvoorbeeld ook exclusieve foto’s, tekeningen of drukwerk op doek. Een specialistisch bedrijf zal dit soort kunst dan ook op een degelijke manier verpakken tijdens het verhuizen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van speciaal op maat gemaakt kisten. Hierin past een doek vaak precies, zodat het tijdens het sjouwen niet tegen de binnenkant van de kist aan botst. Muurkunst waarin bijvoorbeeld glas verwerkt is zal nog voorzichtiger behandelt worden wanneer er een speciale sticker met ‘breekbaar glas’ op zit. 

Overige kunst

Natuurlijk bestaan er nog talloze andere vormen van kunst. De meest voorkomende kunststukken die niet aan de muur hangen, zijn beelden. Zowel beeldhouwwerk en koperen of bronzen beelden komen in veel collecties voor. Dit soort kunst zal in hoogwaardige verpakkingsmaterialen gewikkeld worden voor het van zijn plaats komt. Goede kunstverhuisbedrijven hebben altijd gecertificeerd personeel dat de opleiding Art Handling genoten heeft. Dit gaat verder dan voorzichtigheid tijdens het sjouwen, maar denk ook aan geconditioneerde en beveiligde vrachtwagens. Zo is er geen kans dat bijvoorbeeld verf van textuur verandert door hitte in de laadbak. Dit soort diensten zijn niet alleen weggelegd voor musea of galeries, maar ook voor mensen die betaalbare kunst in huis hebben. Kunstobjecten hebben behalve een prijskaartje namelijk ook altijd grote emotionele waarde.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen