Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor je verhuizing?

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor je verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen, heb je verhuisdozen nodig. Vaak ook wel veel, maar het kan heel moeilijk zijn om in te schatten hoeveel je er precies nodig hebt. Waar moet je op rekenen voor jouw verhuizing?

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor je verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen, heb je verhuisdozen nodig. Vaak ook wel veel, maar het kan heel moeilijk zijn om in te schatten hoeveel je er precies nodig hebt. Waar moet je op rekenen voor jouw verhuizing?

Verhuisdozen

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Sowieso moet je al je spullen inpakken en deze meenemen naar je nieuwe woning. Dit doe je het makkelijkste in verhuisdozen. En aangezien verhuisdozen nog best wel prijzig kunnen zijn, is het handig om een beetje te weten wat je kunt verwachten qua aantallen.

Afhankelijk van je spullen

Natuurlijk is het aantal verhuisdozen erg afhankelijk van de hoeveelheid spullen. Sommige mensen leven erg minimalistisch, terwijl andere mensen veel meer dingen hebben. Wanneer je een grote verzameling hebt, heb je logischerwijs meer dozen nodig. Ook is het aantal dozen afhankelijk van de type spullen die je hebt. Als je veel zware boeken hebt, dan kun je niet een doos helemaal volstoppen met deze boeken en heb je mogelijk meer dozen nodig.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Natuurlijk is er wel een gemiddelde waar je vanuit kunt gaan als je een verhuizing hebt. Er zijn verschillende manieren om het aantal verhuisdozen te berekenen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het aantal personen, maar ook naar de kamers die je hebt. Als je alleen gaat verhuizen heb je gemiddeld zo’n dertig verhuisdozen nodig. Bij stelletjes heb je veertig tot vijftig verhuisdozen en kleine gezinnen hebben vaak toch minstens zeventig verhuisdozen nodig. Wanneer je besluit te kijken per kamer, kun je van de volgende zaken uitgaan:

  • 10 tot 15 dozen per kamer
  • 10 tot 15 dozen voor de keuken, maar 20 wanneer je een groter gezin hebt
  • 5 tot 10 dozen voor de badkamer (heb je een hele kleine badkamer, dan is dit mogelijk een stuk lager)

Schat altijd wat hoger in

Bij het berekenen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, is het slim om het wat breder in te schatten. Kies bij voorkeur voor zeker vijf tot tien dozen extra, zodat je ruimte hebt indien het toch niet helemaal past. Sommige objecten zijn toch wat groter of zwaarder dan waar je rekening mee had gehouden en sommige spullen hebben een vervelende vorm, waardoor je niet heel veel tegelijk mee kunt nemen. 

Het is moeilijk aan te geven hoeveel verhuisdozen u nodig heeft. Elke verhuizing is namelijk een unieke situatie. Een gemiddeld aantal dozen is daarom ook moeilijk aan te geven. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen betreft een verhuizing. 

Het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt bij een verhuizing is dus nogal divers. Wil je snel en makkelijk verhuizen dan is het raadzaam om zoveel mogelijk in verhuisdozen te stoppen. Waarom?

  • Optimaal benutten van ruimte in de verhuisbus of verhuisauto
  • Minder vaak op en neer lopen omdat alle kleine spullen in verhuisdozen zitten
  • Minder kans op schade. Tassen zijn lastig te stapelen of kunnen open scheuren waardoor zaken kapot kunnen vallen
  • Het draagt veel makkelijker

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen