Handige tips voor een senioren verhuizing

  • Geplaatst op
  • Door Verhuisdozensale
  • 0
Handige tips voor een senioren verhuizing

Gaat u zelf op latere leeftijd verhuizen? Of helpt u een oudere die op late leeftijd gaan verhuizen? Wij hebben enkele handige tips met betrekking tot een senioren verhuizing op een rijtje gezet.

Neem dit artikel rustig door en houd vervolgens met deze tips rekening tijdens de senioren verhuizing. Met deze tips wordt de verhuizing niet alleen een stuk prettiger, maar ook nog eens leuker.

Tip 1: Schakel hulp in

Het klinkt voor de hand liggend, maar schakel zoveel mogelijk de hulp van familie en vrienden in. Op late leeftijd is het vaak niet meer mogelijk om alles alleen te doen. Door vrienden en familie in te schakelen, kunt u de gehele verhuizing een stuk draaglijker maken. Bij het inpakken van de verhuisdozen kan u prima toezicht houden terwijl uw naasten het zware werk verrichten. Laat uw verhuisdozen thuisbezorgen en bespaar tegelijkertijd op de kosten.

Tip 2: Kies voor een erkend verhuisbedrijf

In Nederland bestaan zeer veel verhuisbedrijven. Wij raden te allen tijde aan om voor een erkend verhuisbedrijf te gaan. Een erkend verhuisbedrijf kunt u herkennen aan het keurmerk ‘Erkende Verhuizers’. Met een dergelijk keurmerk laat een verhuisbedrijf zien dat zij aan bepaalde richtlijnen voldoen. Zo hebben Erkende Verhuizers een zeer uitgebreide inboedelverzekering op basis van de nieuwwaarde, is uw aanbetaling gegarandeerd en verhuist een ander verhuisbedrijf uw spullen als uw eigen verhuizer failliet gaat. U kunt dus met een gerust hart gebruik maken van een verhuisbedrijf met dit keurmerk!

Tip 3: Schakel een gespecialiseerd verhuisbedrijf in

Door de vergrijzing in Nederland gaan er steeds vaker senioren verhuizen, bijvoorbeeld van een reguliere woning naar een verzorgingstehuis. Meerdere verhuisbedrijven hebben hier specifiek op ingespeeld. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in zogeheten senioren verhuizing. Dergelijke verhuisbedrijven weten dan ook exact waar rekening mee te houden. Bovendien kunnen zij u perfect van dienst zijn én u van advies voorzien. Met verhuisbedrijven die uitgebreide ervaring hebben met senioren verhuizingen gaat de verhuizing een stuk soepeler.

Een gespecialiseerd verhuisbedrijf kunt u onder andere met de volgende aspecten helpen:

  • Versturen van adreswijzigingen
  • Omzetten van abonnementen
  • Spullen naar een opslagruimte vervoeren
  • Het uitzoeken en vervolgens inpakken van de spullen
  • Het demonteren van meubels

Vervolgens helpt een gespecialiseerd verhuisbedrijf u ook met zaken in uw nieuwe huis. Onder andere schilderen, monteren van meubels en het leggen van vloerbedekking behoren tot de mogelijkheden.

Tip 4: Maak gebruik van de verhuiskostenvergoeding

Enige tijd geleden is de zogeheten verhuiskostenvergoeding voor ouderen in het leven geroepen. In sommige gevallen kunt ook u gebruik maken van een dergelijke vergoeding. Indien uw huis gesloopt of gerenoveerd wordt, kan een verhuizing het logische gevolg zijn. In dat geval kunt u aanspraak maken over een verhuisvergoeding bij uw verhuurder. Dit is dus alleen het geval als u een huis huurt.

Ook kunt u bij ziekte of een beperking van uw gemeente een kostenvergoeding krijgen. Hierbij dekt de gemeente bijvoorbeeld de kosten voor de verhuizing. Denk hierbij aan het inhuren van een verhuisbedrijf of de kosten voor de nieuwe gordijnen in uw nieuwe woning.

Tip 5: Regel belangrijke voorzieningen

Gaat uw naar een andere plaats verhuizen? Of gaat u binnen een stad naar een ander gedeelte van die stad verhuizen? Dan is het raadzaam om belangrijke voorzieningen tijdig te regelen. Bekende voorbeelden hiervan zijn de huisarts en de thuiszorg. Ons advies is om deze zaken al vóór de verhuizing volledig te regelen. Zodra u verhuist bent, weet u direct dat dergelijke zaken in orde zijn. Dat geeft een rustig gevoel. Bovendien kunt u, indien nodig, direct van deze voorzieningen gebruik maken in uw nieuwe plaats.

Conclusie

Kies altijd voor een verhuisbedrijf met het Erkende Verhuizers keurmerk en vraag specifiek naar ervaringen met senioren verhuizingen. Naast de fysieke verhuizing moeten alle praktische zaken zoals een huisarts en andere voorzieningen goed geregeld zijn. Als senior heb is die zekerheid gewoon nodig.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen