Grote en kleine verhuisdozen

Grote en kleine verhuisdozen

Bij het plannen van je verhuizing denk je er misschien niet over na dat er verschillende maten verhuisdozen zijn. Wanneer gebruik je grote verhuisdozen? En welke spullen kun je beter in kleine verhuisdozen verpakken?

Maakt het uit of je grote of kleine verhuisdozen gebruikt?

Of je grote of kleine verhuisdozen nodig hebt hangt af van de spullen die je wil vervoeren. Vooraf kan ik je al vertellen dat het niet praktisch is om al je kleding te verdelen in 60 kleine verhuisdozen.

Behalve dat het relatief veel tijd kost om al die dozen te vouwen is het ook een stuk makkelijker om kleding gewoon in grote verhuisdozen te vervoeren. Andersom is het fysiek onmogelijk om grote voorwerpen in de kleine verhuisdozen te stoppen. Daar hoef je dus niet over na te denken. Het maakt dus wel degelijk uit welke maat verhuisdozen je koopt.

Wanneer gebruik je welke maat verhuisdoos?

De meeste verhuizende mensen kopen één maat doos en gebruiken deze voor de hele verhuizing. Toch is het vaak slimmer om behalve een standaardmaat ook een aantal kleinere verhuisdozen te kopen. Als vuistregel kan je hanteren: Zo lang de spullen niet klein én zwaar zijn en je het gewicht goed kan verdelen kan je prima voor grote verhuisdozen kiezen.

Kleine verhuisdozen vooral populair voor boeken

Vooral voor boeken zijn de kleinere boekendozen populair. Grotere dozen kunnen het geconcentreerde gewicht van de boeken niet goed verdelen en zakken vaak door. Vooral als de boeken verkeerd (in het midden van de doos) geplaatst worden is de kans op doorzakken zeer groot. Met kleine verhuisdozen speciaal voor boeken is die kans minimaal. Verhuisdozen voor boeken zijn steviger dan normale verhuisdozen en hebben in verhouding tot hun afmetingen een hoge draagkracht.

Voor- en nadelen van grote verhuisdozen

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat er veel spullen in een grote doos gaan. Dat is ook direct het grootste nadeel, veel spullen betekent over het algemeen veel gewicht. Let dus goed op als je grote verhuisdozen koopt of je het uiteindelijke gewicht wel kan dragen. Zeker als je van de begane grond naar 5 hoog met de trap moet is een verhuisdoos van 80 kilo geen pretje.

Grote en kleine verhuisdozen kopen

Je kan verhuisdozen gewoon in de winkel kopen maar online is een stuk goedkoper. De kwaliteit is vaak zelfs een stuk beter op internet, zeker als je het vergelijkt met slappe dozen van bepaalde bouwmarkten.

Naast betere kwaliteit en een lagere prijs is het super makkelijk om die grote verhuisdozen aan de deur te laten bezorgen. Dan hoef je niet dat hele verhuispakket door de winkel te slepen. Vooral als je verschillende maten koopt is het vrijwel onmogelijk om het pakket normaal vast te houden.

Een verhuizing is al stressvol genoeg. Als je dan ook nog eens met dat hele dozenpakket door de winkel moet slepen ben je er al klaar mee voordat de verhuizing begint. Doe jezelf een plezier en bestel je grote en kleine verhuisdozen bij Verhuisdozensale.nl. Dan brengt de bezorger ze morgen langs.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen