Goedkoop verhuizen: Bespaartips voor een laag budget

Goedkoop verhuizen: Bespaartips voor een laag budget

Goedkoop verhuizen klinkt zo makkelijk. Laat het verhuisbedrijf maar zitten, koop de allergoedkoopste verhuisdozen die je kan vinden en breng alle spullen met de bakfiets naar je nieuwe woning. Wat kan je nou echt besparen op een verhuizing? En waar moet je absoluut niet op besparen?

Vraag familie, vrienden en kennissen om te helpen verhuizen

Vanzelfsprekend blijft de rekening lager als het verhuisbedrijf minder tijd nodig heeft. Hoe meer je laat doen door familie, vrienden en kennissen, hoe meer geld je zult besparen. Afhankelijk van de verstandhouding is het wel zo netjes een wederdienst te verlenen of een kleine beloning uit te reiken. Het enige nadeel van deze besparing is dat je bij de volgende verhuizing van vrienden bijna verplicht bent mee te helpen, maar daar ben je vrienden voor…

Goed plannen

Ruimschoots op tijd de verhuizing plannen is de allerbeste manier op stress en onvoorziene kosten te minimaliseren. Kosten die niet in je budget zijn meegerekend zijn erg vervelend en in het ergste geval kan je het geld niet opbrengen.

Daarnaast zijn bepaalde spullen en diensten vaak beter beschikbaar als je ze op tijd reserveert. Last minute kan je vaak lastig een verhuisbedrijf vinden of een busje huren.

Probeer daarom vooraf zoveel mogelijk te plannen, voor te bereiden en te regelen.

Spullen wegdoen, verkopen en weggooien

Nieuwe spullen kopen om te besparen lijkt misschien wat vreemd maar een oude kast of een bed dat bijna aan vervanging toe is blijft een groot ding om te vervoeren.

Als je deze zaken het komende jaar toch al zou vervangen kan je dat net zo goed meteen doen én tegelijkertijd besparen op verhuiskosten.

Mits het budget het toelaat is het makkelijk om veel spullen nieuw te kopen. Oude spullen kan je verkopen, weggeven of in het ergste geval weggooien.

Zelf verhuisdozen inpakken om te besparen

Als je bereid bent zelf al je spullen in te pakken bespaar je aardig om verhuiskosten. Neemt niet weg dat de verhuiswagen moet komen maar door zelf alle spullen in verhuisdozen zijn de verhuizers veel minder tijd kwijt.

Zelf kleine spullen verhuizen

Door kleine en lichte spullen zelf te verhuizen kan je prima besparen op je verhuizing. Als je nieuwe woning enigszins in de buurt is kan je flink besparen door zelf een paar keer heen en weer te rijden met wat kleine spullen.

Kleding is bijvoorbeeld erg makkelijk zelf te verhuizen. Boeken zijn ook makkelijk te verhuizen als je de kracht ervoor hebt. Piano's kan je beter overlaten aan de professionals.

Hou ook rekening met de reistijd. Als je namelijk 4 uur moet rijden om een lampenkap te verhuizen is de besparing al snel verloren.

Doordeweeks verhuizen is goedkoper dan in het weekend

Doordeweeks verhuizen is één van de makkelijkste manieren om de verhuiskosten te drukken. Verhuizen op maandag is goedkoop terwijl zondag vaak twee keer meer kost.

Ook is het veel praktischer om doordeweeks te verhuizen, vooral met kinderen. Zo kunnen de kinderen gewoon naar school of de kinderopvang tijdens de verhuizing en zijn alle winkels doordeweeks open. Handig als je op het laatste moment gereedschap of iets anders belangrijks nodig hebt.

Als je doordeweeks gaat verhuizen is het wel aan te raden om rekening te houden met files en spitsuur. Verhuis zo mogelijk buiten de spits.

Controleer je recht op verhuiskostenvergoeding

Wettelijk gezien heb je recht op verhuiskostenvergoeding als je door renovatie vanuit de verhuurder gedwongen (tijdelijk) uit huis moet. Het bedrag voor verhuisvergoedingen ligt rond de 6000 euro. Zeker de moeite waard om even te controleren als je door renovatie moet verhuizen.

Goedkope verhuisdozen

Een makkelijke manier om verhuizen goedkoper te maken is het kopen van budget verhuisdozen. Goedkope verhuisdozen zijn niet perse slechter dan duurdere maar er zijn wel een aantal dingen die je voor lief moet nemen.

Goedkope verhuisdozen hebben iets minder gebruiksgemak dan autolock dozen. Je moet ze namelijk dichtplakken of dichtvouwen. Het goedkoopste is een plakdoos, dat is een verhuisdoos die je dichtplakt met tape. Daarna komt de vouwdoos, iets duurder maar makkelijker in gebruik doordat je geen tape nodig hebt.

Naast gebruiksgemak zijn goedkope verhuisdozen soms minder stevig dan premium verhuisdozen. Dat heeft te maken met het materiaal, het aantal lagen karton en de manier waarop het karton gemaakt is. Let in ieder geval op dat de minimale draagkracht boven de 25 kilo ligt.

Besparen op verhuisbedrijf: Goedkoop is duurkoop

Goedkope verhuisbedrijven met bijvoorbeeld studenten lijken erg goedkoop. Op papier klopt dat ook maar studentverhuizers zijn niet voor niets zo goedkoop. Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als een verhuisbedrijf dat te laat is, je spullen laat vallen of zelf spullen kwijtraakt.

Alle verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Erkende Verhuizers moeten voldoen aan vastgestelde kwaliteitseisen. Mocht het verhuisbedrijf failliet gaan nadat je verhuizing al betaald is, dan neemt een andere erkende verhuizer gegarandeerd de klus over. Daardoor verhuis je gegarandeerd op de door jou gekozen datum. In dat geval krijg je ook de aanbetaling die je aan het failliete bedrijf deed terug.

Ook heb je extra garanties die je bij goedkopere verhuisbedrijven meestal niet hebt. Bijvoorbeeld een inboedelverzekering tot €100.000,- en een uitgebreide verhuisverzekering. Bespaar daarom niet op je verhuisbedrijf en kies een een erkende verhuizer.

Conclusie: Bespaar tijdens je verhuizing op alles behalve dit:

Als alles goed gaat lijken al deze extra's overbodig maar verbeeld je maar eens dat je op de dag van verhuizing niet weg kan omdat het verhuisbedrijf failliet is. Je kan op alles besparen tijdens de verhuizing zolang je maar een erkende verhuizer kiest.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »