Duurzaam verhuizen

  • Geplaatst op
  • Door Verhuisdozensale
  • 0
Duurzaam verhuizen

Duurzaam verhuizen sluit goed aan bij de trend om de planeet zo min mogelijk te belasten. Steeds meer mensen worden bewust van het effect dat wij hebben op de aarde en willen hun gedrag aanpassen om de aarde te ontlasten. Minder vlees eten, vaker met de fiets en ook tijdens te verhuizing bewust omgaan met het milieu. In dit artikel geef ik je een aantal essentiële tips om milieubewust en duurzaam te verhuizen.

Duurzame verhuisdozen

In een gemiddelde verhuizing worden er zo'n 30 dozen gebruikt, met een gezin zijn dat er zelfs 50. Na een verhuizing worden veel dozen weggegooid, ongeveer 35 miljoen per jaar! Stevige verhuisdozen van hoge kwaliteit kunnen een heel mensenleven meegaan. Goedkopere verhuisdozen gaan hooguit twee verhuizingen mee als je extreem voorzichtig bent. Doordat goedkope verhuisdozen maar kort meegaan ben je op lange termijn minstens zoveel kwijt in vergelijking met duurdere verhuisdozen. Door te kiezen voor duurzame verhuisdozen van hoge kwaliteit sla je twee vliegen in één klap: Je gooit niks weg én je voorkomt onnodige productie van nieuwe dozen.

Gebruik zo min mogelijk inpakmateriaal

Plastic inpakmateriaal is een doorn in het oog van menig wereldverbeteraar. Plastic wikkels en noppenfolie zijn de gebruikelijke boosdoeners, deze kan je makkelijk vervangen door zachte spullen zoals knuffels, bedlinnen en handdoeken. Als je die spullen niet overhebt kan je altijd nog papieren inpakmateriaal bestellen. Dat is natuurlijk iets minder duurzaam omdat het na afloop van de verhuizing alsnog in de prullenbak verdwijnt. Let op: Gebruik nooit kranten als inpakmateriaal. Dit is een veelgemaakte fout waardoor al je spullen helemaal onder de ouwe drukinkt komen te zitten!

Milieubewust schoonmaken en opruimen

Zowel de nieuwe als de oude woning zal je tijdens verhuizing flink schoonmaken. In veel schoonmaakmiddelen zitten allerlei chemische stoffen die alles behalve milieuvriendelijk zijn. Niet alleen zijn deze stoffen schadelijk voor het milieu maar ook voor jezelf. Vluchtige reinigingsmiddelen kunnen je luchtwegen irriteren, zelfs bij normaal gebruik. Om nog maar te spreken van de schade die ze kunnen aanrichten als er iets misgaat. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen verminder je de impact van jouw verhuizing. Duurzame schoonmaakmiddelen zijn onder meer:

  • Soda
  • Azijn
  • Groene zeep

Naast biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen is het vaak niet nodig om allerlei schoonmaakspullen nieuw te kopen. Gebruik gewoon de spullen die je al hebt en maak ze na afloop goed schoon zodat ze langer meegaan. Mocht je toch nieuwe schoonmaakspullen nodig hebben, kies dan voor biologisch afbreekbare spullen.

Een andere makkelijke manier om duurzamer schoon te maken is kiezen voor navulverpakkingen. Door navulverpakkingen te verkiezen over wegwerpverpakkingen produceer je aanzienlijk minder plastic afval. Zo kunnen navulverpakkingen in theorie je hele leven meegaan.

Hergebruik spullen of voer ze verantwoord af

Kijk een kritisch naar de spullen waar je vanaf wil. Zijn ze echt niet meer te repareren? Veel spullen zijn relatief simpel te repareren waardoor ze nog een een hele cyclus meekunnen. Ook is de prijs van een reparatie vaak vele malen lager dan de aanschaf van een nieuw product, uitzonderingen daar gelaten. Is iets toch echt kapot? Voer de spullen dan op je juiste manier af. Wat daarvoor de regels zijn is afhankelijk van de gemeente waar je woont.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze webwinkel is gesloten. vanwege een brand is onze website gesloten. Verbergen